logo
logo


Bij Maes Mattress Ticking zijn we ervan overtuigd dat we onze impact op het milieu tot een minimum moeten beperken. Duurzaamheid is bij ons dan ook geen loze belofte. We willen onze ecologische voetafdruk verkleinen, natuurlijke bronnen beschermen en onze activiteiten zo milieuvriendelijk mogelijk maken.

Duurzaamheid is voor ons niet enkel een verantwoordelijkheid, maar ook een kans om toegevoegde waarde te bieden aan iedereen die in contact komt met onze organisatie. Daarom hebben we ons eigen duurzaamheidsprogramma gelanceerd onder de naam ‘Infinite’. Want met de stappen die we vandaag nemen kunnen we onze toekomst veilig stellen.

Infinite omvat drie belangrijke engagementen: Infinite brengt mensen samen, beperkt onze operationele impact en begeleidt ons naar een circulaire toekomst.

Meer weten? Download hier onze folder over Infinite.

Het familiale karakter van ons bedrijf staat altijd weer garant voor een persoonlijke aanpak. Neem dus gerust contact met ons op voor meer informatie over Infinite of voor een gesprek.”

Aurélie Maes, Purchasing Manager

Infinite brengt mensen samen

Familiale waarden liggen aan de basis van alles bij Maes Mattress Ticking. We streven ernaar om een sterke relatie op te bouwen met al onze partners, om zo samen te kunnen werken aan een betere toekomst voor iedereen.

Zo komt het welzijn van onze mensen altijd op de eerste plaats. Het mooiste bewijs daarvan is dat onze medewerkers gemiddeld meer dan 17 jaar in dienst zijn.

Onze leveranciers spelen ook een grote rol in ons succes. We vinden het belangrijk dat iedereen in onze toeleveringsketen in goede omstandigheden kan werken.

En boven alles staat het welzijn van onze klanten. Daarom hechten we ook zo’n belang aan de veiligheid en de kwaliteit van onze producten. Download onze folder over Infinite om meer te weten over onze plannen en verwezenlijkingen in verband met duurzaamheid.

Infinite beperkt onze operationele impact

Ons doel is om de ecologische impact van onze activiteiten steeds verder te verkleinen. Zowel in onze kantoren als in onze volledige productieketen staat duurzaamheid centraal.

We houden onze productie bewust in Europa, zodat de afstand tot onze klanten beperkt blijft. Geen enkel afvalproduct belandt in de verbrandingsoven. Karton, plastic en textiel worden 100% gerecycleerd. En we blijven ons machinepark optimaliseren met het oog op een hogere efficiëntie en een lager energieverbruik. Hierdoor werken we niet alleen sneller, maar hebben we ook minder energie nodig voor elk product dat we maken.

Eind 2023 zullen we onze koolstofvoetafdruk (scope 1 en 2) in kaart brengen volgens de IPCC-normen. We zullen die informatie gebruiken om verder te evolueren naar klimaatneutrale productie.

Download onze folder over Infinite om meer weten over hoe we onze operationele impact beperken.

Infinite begeleidt ons naar een circulaire toekomst

Omdat de bronnen van grondstoffen niet oneindig zijn, geloven we dat onze producten dat wél moeten zijn. We zetten dan ook graag onze schouders onder een circulaire toekomst. Voor ons is de eerste stap om zoveel mogelijk natuurlijke materialen in kaart te brengen en te integreren. Als high-end fabrikant onderzoeken we alle mogelijke materialen die vandaag nog ondergewaardeerd zijn.

Waar mogelijk geeft Maes Mattress Ticking de voorkeur aan natuurlijke garens. Die zijn bio afbreekbaar en hebben uitstekende eigenschappen voor matrastijken, zoals van nature vochtafvoerend, thermoregulerend, antibacterieel en ademend.

We onderzoeken graag met welke duurzame bronnen we ‘Belgian Damask’ kunnen maken, met maximaal comfort en een minimale impact. Download onze folder over Infinite om meer te weten over hoe we streven naar een circulaire toekomst.