logo
logo

Belgian Damask

De term 'Belgian Damask' verwijst naar geweven en gebreide matrastijken van Belgische bodem. Maes staat dan ook synoniem voor 100% Belgische topkwaliteit. Een uitdaging in deze internationale en snel evoluerende sector.

België is al eeuwenlang internationaal bekend om zijn creatieve, kwaliteitsvolle en bloeiende textielindustrie. De term 'Belgian Damask' staat voor matrastijk van hoge kwaliteit van Belgische bodem, zowel gebreid als geweven.

Maes is een toonaangevende producent van Belgian Damask en heeft zich sinds de jaren 60 gespecialiseerd in de creatie en productie van hoogwaardig weefsel en breisel. Alles gebeurt in eigen huis én op Belgische bodem. Al vier generaties staat onze familie synoniem voor 100% Belgische topkwaliteit. Om deze kwaliteit te kunnen blijven garanderen, hebben we bewust besloten om ook in de toekomst in onze site in Zwevegem te investeren.

De productie van onze matrastijken voldoet aan de strengste Belgische milieuwetgevingen. Het is voor ons essentieel om duurzaam te ondernemen met het grootste respect voor mens en natuur. Ondanks de hoge loonkosten in ons land, blijven we investeren in ervaren en gemotiveerde medewerkers. Op die manier dragen we bij tot de Belgische economie en de sociale welvaart in de streek. Onze centrale ligging, in het hart van Europa, biedt bovendien heel wat voordelen. We kunnen snel en flexibel leveren en beperken de ecologische voetafdruk van ons bedrijf.